Aksa Enerji Basın Açıklaması

29.12.2021

Aksa, alacaklarından dolayı enerji üretimini azaltmadı.
Aksa, tüm kaynakları ile kesintisiz hizmete devam ediyor.

Aksa Enerji, Kıb-Tek’in şirkete olan borcundan dolayı enerji üretimini azalttığı yönündeki iddiaların gerçeği kesinlikle yansıtmadığını vurguladı.

Aksa Enerji Kıbrıs Santral Müdürü Şener Şentürk, iki ünitede yaşanan arıza nedeniyle enerji üretiminde çok kısa süre bir aksama olduğunu, yedek makinelerin hızla devreye girdiğini ve Cuma gününden beri üretimin eksiksiz devam ettiğini kaydetti.

Aksa Enerji’nin Kıbrıs’ın enerji ihtiyacını karşılama yönünde taahhütleri doğrultusunda hizmeti görev bildiğini ve hiçbir zaman alacaklarından dolayı üretim azaltma gibi yollara girmediğini vurgulayan Şener Şentürk, arıza sürecindeki her aşamayla ilgili olarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Kıb-Tek yönetimini bilgilendirdiklerini de belirtti.

Uzun süredir ödemelerde yaşanan sıkıntılara rağmen, Kıbrıs Türk halkının enerjisiz kalmaması için şirketin tüm kaynaklarını sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Şener Şentürk, Kıbrıs Türk halkının menfaatleri doğrultusunda sorumluluk üstlenmeye devam edeceklerini ve ellerini taşın altına koymaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Aksa Enerji ile ilgili yapılan yanlış bilgilendirmeleri üzülerek takip ettiklerini kaydeden Şener Şentürk, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.